Huvudsponsor

Samarbetspartners

Sveriges reklambyrå
Friskis & Svettis
Kalmarflyg
ARLA
Humana assistans
Länsförsäkringar Kalmar Län
Assistanspoolen
Barometern
Stadium
Frösunda
Akida Omsorg

Stöds av

Om Handicup 18

Tillsammans med Mattias Claesson som är CP-skadad och väldigt duktig golfare har ett intresse väckts för att skapa en mer varaktig aktivitet för funktionshindrade inom sporten.

Mattias är en riktig fajter, redan som 27-åring tilldelades han Sportspegelns pris på Idrottsgalan med motiveringen ”Att han med stor entusiasm och glädje utövar sin golfsport”. Att slå spikrakt 200 meter med en arm säger allt.

Vår ambition

Vi har en ambition att sätta handicapidrotten ordentligt på kartan och öka förståelsen mellan funktionshindrade och så kallade vanliga idrottare.

Eldsjälar

Tillsammans med några övriga eldsjälar har vi därför beslutat att göra en tävling som vi har döpt till Handicup 18 och bygger på 18 lag som består av 18 företag, 18 st funktionshindrade, 18 st Golf PRO/idrottskändisar och 18 st gäster.

Handicup 18

Tävlingen kommer att genomföras första helgen i juni de närmsta 3 åren (på Ekerum och Kalmar GK), med både nationella och internationella deltagare. Tanken är att kunna utöka tävlingen med handikapptennis under de kommande åren.

Stipendium

Förutom en fantastisk tävling som aldrig gjorts tidigare i Europa kommer stipendium och resor att lottas ut, detta kommer att ske i samband med en stor bankett i Ekerumsalen med artister och underhållning.

Pengar till handikappidrotten

Under de tre åren som tävlingen pågår kommer pengar att samlas in till förmån för handikappidrotten främst då inom golfen.

Sponsorer & samarbetspartners

Vi planerar för 72 deltagare och tillsammans med övriga gäster blir vi omkring 160 gäster på banketten. För att genomföra tävlingen krävs sponsorer och bidrag som till stora delar kommer att användas för att bjuda in funktionshindrade och Golf PRO.
Alla bidrag är därför hjärtligt välkomna!

Kontakta oss för mer information

Mattias Claesson

Mattias Claesson är en hängiven golfare som arbetar aktivt och medverkar i olika aktiviteter för att sprida möjligheten för funktionshindrade att spela golf. Som 27-åring tilldelades han Sportspegelns pris på Idrottsgalan.

Handicup mässa

I samband med tävlingen kommer ett antal företag med anknytning till personer med funktionshinder visa vad man har att erbjuda i form av tjänster och produkter.
Läs mer.....

809